• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

Ζυμαράκι

Συνταγές για ζυμαράκι:

Α. Υλικά:                                                      

1 φλιτζάνι αλεύρι

1 φλιτζάνι νερό

2 κουταλάκια του γλυκού κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο)

1/3 φλιτζάνι αλάτι (βοηθά στη συντήρηση και στο να μην κολλάει το ζυμάρι στα χέρια)

1 κουταλιά φυτικό έλαιο

Λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (όποιο επιθυμεί το παιδί)

Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα 2 λίτρων, βάζετε το αλεύρι, τη κρέμα ταρτάρ και το αλάτι.

2. Προσθέστε το νερό και το φυτικό έλαιο.

3. Ανάψετε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Στην αρχή θα είναι σαν παχύρευστη κόλλα.

4. Ανακατεύτε συνεχώς μέχρι το μείγμα να αρχίσει να γίνεται στερεό. Μόλις γίνει στερεό, προσθέστε το χρώμα.

5. Συνεχίστε το ανακάτεμα και σιγά - σιγά η ζύμη θα αρχίσει να φουσκώνει και να «δένει».

6. Μόλις η ζύμη αρχίσει να κολλάει στο κουτάλι το μείγμα είναι έτοιμο.

7. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και μεταφέρετε το ζυμάρι σε αντικολλητικό χαρτί ώστε να στεγνώσει και να κρυώσει.

8. Μόλις κρυώσει εντελώς πλάστε το για λίγο στα χέρια σας, για να αποτρέψετε την ύπαρξη σβόλων.

Για τη φύλαξη:

Μετά από κάθε παιχνίδι βεβαιωθείτε ότι το ζυμάρι θα φυλάσσεται σε κάποιο δοχείο ή σακουλάκι αεροστεγώς. Αν τελικά «στεγνώσει» μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστες σταγόνες νερό και θα γίνει γρήγορα σαν καινούριο.

Β. Υλικά:                   

1 φλυντζάνι αλεύρι

1 κουταλιά λάδι

1 φλυντζάνι νερό

χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

Η συνταγή αυτή δεν απαιτεί ψήσιμο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα που δεν κολλάει στα χέρια.

Για τη φύλαξη:

Αποθηκεύεται σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Για να διατηρηθεί περισσότερο το φυλάμε στο ψυγείο.